Vodkapasta
đ 25 minuter
4 Portioner
Ingredienser
Pasta | 400 g |
GrÀdde | 2 dl |
Tomatpuré | 1.5 dl |
Vodka | 0.5 dl |
Gul lök | 1 st |
Vitlöksklyftor | 2 st |
Smör | 1 msk |
Parmesanost | 1.5 dl |
Olivolja | |
VinÀger | 1 tsk |
Chilifalkes | 0.5 tsk |
Salt | 0.5 tsk |
Peppar | 0.5 tsk |
Pastavatten | 1 dl |
Instruction
-
Koka pastan i saltat vatten.
-
Hacka all lök.
-
FrÀs den gula löken tills den blivit genomskinlig.
-
TillsÀtt vitlöken, chiliflakes och frÀs i en minut.
-
TillsÀtt tomatpurén och frÀs den i 10 minuter.
-
Flytta stekpannan frÄn vÀrmen och tillsÀtt vodkan.
-
TillsÀtt dÀrefter grÀdden och vinÀgern.
-
LÄt de smÄputtra ett tag och smaka av med salt och peppar.
-
HĂ€ll av pastan men spara lite pasta vatten.
-
TillsÀtt sedan pastan, osten, pasta vattnet och smöret till stekpannan.
-
Rör om tills all pasta Àr tÀckt med sÄs och sÄsen blivit jÀmn.