Toscatårta
🕒 1 timme
1 Kaka
🌡️ 175 C°
Ingredienser
Kaka
Smör | 100 g |
Ägg | 2 st |
Vetemjöl | 2 dl |
Bakpulver | 1 tsk |
Socker | 1.5 dl |
Mjölk | 0.5 dl |
Glasyr
Smör | 100 g |
Socker | 1 dl |
Vetemjöl | 2 msk |
Mjölk | 2 msk |
Mandel | 100 g |
Instruction
-
Sätt ugnen på 175 ˚C
-
Smält smöret och låt det svalna.
-
Vispa äggen och sockret pösigt.
-
Blanda ner vetemjöl och bakpulver i smeten.
-
Blanda därefter ner mjölken och det smälta smöret.
-
Smöra formen och häll ströbröd i den.
-
Häll ner smeten i formen.
-
Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
-
Skålla mandlarna och hacka de sedan i små bitar.
-
Blanda alla ingredienser som ska vara i glasyren i en kastrull och värm under omrörning till den tjocknat lite.
-
Bred ut glasyren på kakan och grädda i 15 minuter till i mitten av ugnen.