Semlor
đ 1 timme
10 semlor
đĄïž 225 C°
Ingredienser
Semlebulle
JĂ€st | 50 g |
Smör | 100 g |
Mjölk | 3 dl |
Ăgg | 1 st |
Salt | 0.5 tsk |
Kardemumma | 2 tsk |
Strösocker | 1 dl |
Vetemjöl | 9 dl |
Pensling
Ăgg | 1 st |
Mandelmassa
Mandel | 200 g |
Florsocker | 4 dl |
GrÀdde | |
Bittermandelarom | 1 droppe |
Garnering
GrÀdde | 5 dl |
Florsocker |
Instruction
-
SmÀlt smöret i en kastrull. HÀll i mjölken och lÄt blandningen bli fingervarm (ca +37°C).
-
Lös upp jÀsten i en bunke med degspadet.
-
TillsÀtt Àgg, salt kardemumma och socker.
-
TillsÀtt lite vetemjöl i taget och blanda.
-
LÄt jÀsa i 30 minuter.
-
Ta upp degen ur bunken och knÄda den. Dela sedan upp degen i bullar.
-
LÄt bullarna jÀsa i 30 minuter.
-
Pensla bullarna med Àgg och grÀdda pÄ 225°C i 8-10 minuter.
-
GrÀv ur mitten av bullarna och blanda och mixa det med mandel, florsocker och grÀdde.
-
Fördela mandelmassan mellan bullarna och garnera med grÀdde och florsocker.