Semlor

🕒 1 timme

10 semlor

đŸŒĄïž 225 C°

Ingredienser

Semlebulle

JĂ€st 50 g
Smör 100 g
Mjölk 3 dl
Ägg 1 st
Salt 0.5 tsk
Kardemumma 2 tsk
Strösocker 1 dl
Vetemjöl 9 dl

Pensling

Ägg 1 st

Mandelmassa

Mandel 200 g
Florsocker 4 dl
GrÀdde
Bittermandelarom 1 droppe

Garnering

GrÀdde 5 dl
Florsocker

Instruction

  1. SmÀlt smöret i en kastrull. HÀll i mjölken och lÄt blandningen bli fingervarm (ca +37°C).

  2. Lös upp jÀsten i en bunke med degspadet.

  3. TillsÀtt Àgg, salt kardemumma och socker.

  4. TillsÀtt lite vetemjöl i taget och blanda.

  5. LÄt jÀsa i 30 minuter.

  6. Ta upp degen ur bunken och knÄda den. Dela sedan upp degen i bullar.

  7. LÄt bullarna jÀsa i 30 minuter.

  8. Pensla bullarna med Àgg och grÀdda pÄ 225°C i 8-10 minuter.

  9. GrÀv ur mitten av bullarna och blanda och mixa det med mandel, florsocker och grÀdde.

  10. Fördela mandelmassan mellan bullarna och garnera med grÀdde och florsocker.