Pizza
🕒 1 Timme
1 Pizza
🌡️ 250 C°
Ingredienser
Pizzadeg
Vatten | 1.5 dl kallt |
Jäst | 3 - 5 g |
Socker | 1 tsk |
Olivolja | 1 msk |
Salt | 1 tsk |
Vetemjöl | 4 dl |
Tomatsås
Olivolja | 1 msk |
Passerade tomater | 400 g |
Basilika | |
Oregano | |
Salt | 1 tsk |
Topping
Mozzarella ost | 125 g |
Instruction
-
Häll vatten och jäst i en bunke och låt jästen lösas upp.
-
Tillsätt sockret och 2/3 av mjölet lite i taget.
-
Blanda degen tills den blir någorlunda jämn.
-
Låta jäsa i en timme under bakduk i rumstemperatur.
-
Tillsätt resten av vetemjölet, olivoljan och saltet arbeta sedan degen tills den blir jämn.
-
Smeta in degen i lite olivolja och låt den jäsa i en timme på köksbänken under gladpack och en bakduk.
-
Dela upp degen i en bit för varje pizza och forma varje bit till en boll försiktigt.
-
Låt degbollarna jäsa under plast folie i 6 - 8 timmar.
-
Blanda alla ingredienserna till såsen så mixa dem.
-
Forma degen till en pizza med händerna.
-
Smeta på tomatsåsen och lägg på kall mozzarella ost.
-
Grädda på högsta temperatur tills den ser klar ut.