Penne à la crème
🕒 30 minuter
4 Portioner
Ingredienser
Kyckling | 600 g |
Penne | 500 g |
Grädde | 3.5 - 4 dl |
Crème fraiche | 2 dl |
Riven parmesan | 50 g |
Smör | 50 g |
Maizena | 0.5 - 1 tsk |
Vitlöksklyftor | 3 st |
Vinäger | 1 tsk |
Salt | |
Peppar | |
Olivolja |
Instruction
-
Krydda kycklingen med salt och peppar stek sedan kycklingen i olivolja och smör.
-
Ta ur kycklingen ur stekpannan och fräs vitlöken.
-
Börja koka pastan i ordentligt saltat vatten.
-
Tillsätt grädde, crème fraiche, smör och vinäger till stekpannan.
-
Tillsätt maizena och rör om ordentligt.
-
Låt såsen puttra på spisen ungefär lika länga som det tar att koka pastan.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
När pastan är klar tillsätt den tillsammans med parmesan osten i stekpannan.
-
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och rör om.
-
Garnera med mer parmesan ost.