Penne à la crème

🕒 30 minuter

4 Portioner

Ingredienser

Kyckling 600 g
Penne 500 g
Grädde 3.5 - 4 dl
Crème fraiche 2 dl
Riven parmesan 50 g
Smör 50 g
Maizena 0.5 - 1 tsk
Vitlöksklyftor 3 st
Vinäger 1 tsk
Salt
Peppar
Olivolja

Instruction

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar stek sedan kycklingen i olivolja och smör.

  2. Ta ur kycklingen ur stekpannan och fräs vitlöken.

  3. Börja koka pastan i ordentligt saltat vatten.

  4. Tillsätt grädde, crème fraiche, smör och vinäger till stekpannan.

  5. Tillsätt maizena och rör om ordentligt.

  6. Låt såsen puttra på spisen ungefär lika länga som det tar att koka pastan.

  7. Smaka av med salt och peppar.

  8. När pastan är klar tillsätt den tillsammans med parmesan osten i stekpannan.

  9. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och rör om.

  10. Garnera med mer parmesan ost.