Morotskaka

🕒 60 minuter

20 Bitar

🌡️ 200

Ingredienser

Morotskaka

Ägg 4 st
Socker 4 dl
Mjöl 4 dl
Kanel 2 tsk
Kardemumma 2 tsk
Vaniljsocker 1 tsk
Bakpulver 2 tsk
Salt 0.5 tsk
Smör 200 g
Morötter 300 g
Ströbröd

Glasyr

Smör 100 g
Florsocker 2 dl
Färskost 200 g
Vaniljsocker 2 tsk

Instruction

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda i alla torra ingredienser och tillsätt dem tillsammans med smöret.

  4. Riv morötterna och blanda ner dem.

  5. Smörj en långpanna med smör och fördela ströbröd så det sitter fast.

  6. Bred ut smeten jämnt och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

  7. Vispa smör, florsocker och färskost. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat.