Morotskaka
đ 60 minuter
20 Bitar
đĄïž 200 C°
Ingredienser
Morotskaka
Ăgg | 4 st |
Socker | 4 dl |
Mjöl | 4 dl |
Kanel | 2 tsk |
Kardemumma | 2 tsk |
Vaniljsocker | 1 tsk |
Bakpulver | 2 tsk |
Salt | 0.5 tsk |
Smör | 200 g |
Morötter | 300 g |
Ströbröd |
Glasyr
Smör | 100 g |
Florsocker | 2 dl |
FĂ€rskost | 200 g |
Vaniljsocker | 2 tsk |
Instruction
-
SmÀlt smöret och lÄt det svalna.
-
Vispa Àgg och socker pösigt.
-
Blanda i alla torra ingredienser och tillsÀtt dem tillsammans med smöret.
-
Riv morötterna och blanda ner dem.
-
Smörj en lÄngpanna med smör och fördela ströbröd sÄ det sitter fast.
-
Bred ut smeten jÀmnt och grÀdda i mitten av ugnen i 20 minuter.
-
Vispa smör, florsocker och fÀrskost. Bred ut glasyren över kakan nÀr den svalnat.