Morotskaka

🕒 60 minuter

20 Bitar

đŸŒĄïž 200 C°

Ingredienser

Morotskaka

Ägg 4 st
Socker 4 dl
Mjöl 4 dl
Kanel 2 tsk
Kardemumma 2 tsk
Vaniljsocker 1 tsk
Bakpulver 2 tsk
Salt 0.5 tsk
Smör 200 g
Morötter 300 g
Ströbröd

Glasyr

Smör 100 g
Florsocker 2 dl
FĂ€rskost 200 g
Vaniljsocker 2 tsk

Instruction

  1. SmÀlt smöret och lÄt det svalna.

  2. Vispa Àgg och socker pösigt.

  3. Blanda i alla torra ingredienser och tillsÀtt dem tillsammans med smöret.

  4. Riv morötterna och blanda ner dem.

  5. Smörj en lÄngpanna med smör och fördela ströbröd sÄ det sitter fast.

  6. Bred ut smeten jÀmnt och grÀdda i mitten av ugnen i 20 minuter.

  7. Vispa smör, florsocker och fÀrskost. Bred ut glasyren över kakan nÀr den svalnat.