Kycklingsås
🕒 30 Minuter
3 Portioner

Ingredienser
Kycklingbröst | 3 st |
Vitlkösklyftor | 3 st |
Schalottenlök | 1 st |
Grädde | 1.5 dl |
Vatten | 1.5 dl |
Kycklingbuljong | 1 st |
Citron | 0.5 st |
Smör | 2 msk |
Olivolja | 2 msk |
Muskot | |
Salt | |
Peppar |
Instruction
-
Stek kycklingen till den är genomstekt och gyllenbrun i olivoljan och hälften av smöret. Krydda med salt och peppar.
-
Hacka all lök i små bitar.
-
Ta ur kycklingen i ur stekpannan.
-
Stek löken i resten av smöret så att schalottenlöken är genomskinlig.
-
Tillsätt vatten, grädde, kyckling, kycklingbuljong, citronjuice salt och muskot.
-
Låt såsen koka några minuter.
-
Lägg därefter tillbaka kycklingen i stekpannan och täck den med sås.
-
Låt såsen puttar på låg värme under lock i fem till tio minuter.