Kycklingsås

🕒 30 Minuter

3 Portioner

Ingredienser

Kycklingbröst 3 st
Vitlkösklyftor 3 st
Schalottenlök 1 st
Grädde 1.5 dl
Vatten 1.5 dl
Kycklingbuljong 1 st
Citron 0.5 st
Smör 2 msk
Olivolja 2 msk
Muskot
Salt
Peppar

Instruction

  1. Stek kycklingen till den är genomstekt och gyllenbrun i olivoljan och hälften av smöret. Krydda med salt och peppar.

  2. Hacka all lök i små bitar.

  3. Ta ur kycklingen i ur stekpannan.

  4. Stek löken i resten av smöret så att schalottenlöken är genomskinlig.

  5. Tillsätt vatten, grädde, kyckling, kycklingbuljong, citronjuice salt och muskot.

  6. Låt såsen koka några minuter.

  7. Lägg därefter tillbaka kycklingen i stekpannan och täck den med sås.

  8. Låt såsen puttar på låg värme under lock i fem till tio minuter.