Drömrulltårta
🕒 40 Minuter
1 Rulltårta
🌡️ 250 C°
Ingredienser
Rulltårta
Ägg | 3 st |
Socker | 1.5 dl |
Bakpulver | 1 tsk |
Kakao | 2 msk |
Vetemjöl | 0.75 dl |
Fyllning
Smör | 150 g |
Florsocker | 2 dl |
Vaniljsocker | 2 tsk |
Äggula | 1 st |
Instruction
-
Sätt ugnen på 250 C°.
-
Vispa ägg och socker pösigt.
-
Tillsätt bakpulver och kakao och vispa.
-
Tillsätt mjöl och vispa.
-
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten jämnt.
-
Grädda i mitten av ungen i 5 minuter.
-
Häll socker på ett bakplåtspapper och vänd ner tårtbotten på den så att den ligger mellan de två skivorna bakplåtspapper.
-
Ta lös tårtbotten från pappret.
-
Blanda fyllningen med elvisp och smeta ut den på botten.
-
Rulla ihop tårtan så det blir en rulltårta.