Cajun Pastasås
🕒 30 minuter
1 Portion
Ingredienser
Pastasås
Pasta | 200 g |
Kött | 100 g |
Grädde | 2.5 dl |
Pastavatten | 1.5 dl |
Riven ost | 50 g |
Maizena | 0.25 - 0.5 tsk |
Cajunkrydda | 1.5 tsk |
Smör | |
Salt | |
Peppar |
Cajunkrydda
Paprikapulver | 5 tsk |
Chilipulver | 1 tsk |
Cayennepeppar | 1.5 tsk |
Oregano | 1 tsk |
Timjan | 1 tsk |
Svartpeppar | 1 tsk |
Vitlökspulver | 1 tsk |
Lökpulver | 1 tsk |
Instruction
-
Koka pastan enligt instruktionerna.
-
Skär upp köttet i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Stek sedan köttet i smör.
-
Ta upp köttet upp stekpannan och tillsätt grädde, maizena och kryddor, reducera där efter såsen.
-
Tillsätt pasta. Rör om så att pastan är täckt av sås
-
Tillsätt osten och nog med pasta vatten för att osten ska smälta helt.
-
Lägg ner köttet i såsen och rör om.